Nově udělený patent Applu popisuje, jak by budoucí model Apple Watch mohl mít pod displejem zabudovaný senzor, který dokáže detekovat barvu řemínku nebo oblečení a poté upravit ciferník tak, aby této barvě odpovídal.



Fanoušci módy si samozřejmě mohou koupit řadu řemínků pro Apple Watch, které se hodí k jejich outfitu – a mohou si také vybrat z řady designů a barev ciferníku. Ale to je poněkud časově náročný proces, pokud chcete, aby barvy odpovídaly vašemu dennímu outfitu. Patent společnosti Apple (který si všiml Apple Insider) popisuje vylepšení:
„Elektronické zařízení, jako jsou hodinky, mohou obsahovat světelný senzor umístěný za displejem. Světelný senzor lze použít k měření barvy vnějších objektů. Během vzorkování barev může displej vyzařovat světlo směrem k externímu objektu před displejem, zatímco světelný senzor měří barvy. Displej může vyzařovat světlo různých barev a světelný senzor může detekovat množství odraženého světla pro každou barvu, což může být zase použito k určení barvy vnějšího objektu.“