iOS 17 vylepšuje téměř každou aplikaci a funkci pro iPhone, včetně AirPlay. ‌AirPlay‌ je bezdrátový komunikační protokol společnosti Apple, který umožňuje přenos hudby a videa z iPhonů, iPadů a Maců do zařízení, jako je Apple TV, HomePod a reproduktory třetích stran a dalších.



V dnešním článku si ukážeme změny, které obdrží ‌AirPlay‌ s ‌iOS 17‌, přičemž tyto funkce jsou dostupné také v iPadOS 17 a macOS Sonoma.

Předvolby AirPlay

‌AirPlay‌ je v iOS 17 schopen se časem lépe naučit vaše preference. Pokud obvykle používáte ‌AirPlay‌ ze svého ‌iPhonu‌ do ‌Apple TV‌ v obývacím pokoji, naučí se toto chování a zobrazí ‌Apple TV‌ jako první ve vašem seznamu ‌AirPlay‌ před ostatními zařízeními, která mohou být v domácnosti. Zařízení se zobrazují v rozhraní ‌AirPlay‌ na základě relevance a nyní také uvidíte návrhy připojení proaktivně na základě vašeho předchozího používání ‌AirPlay‌. Rozhraní ‌AirPlay‌ je od začátku chytřejší a zobrazuje nejdříve zařízení, která se nacházejí nejblíže k vám, místo aby nabízel libovolný seznam.

Automatický AirPlay

Funkce Automatický ‌AirPlay‌, která byla k dispozici pro televizory v iOS 16, se rozšířila také o reproduktory v ‌iOS 17‌. Můžete se nastavit, aby se ‌iPhone‌ automaticky připojoval k reproduktorům a televizorům v okolí při přehrávání obsahu z aplikací, které pravidelně používáte s ‌AirPlay‌.

AirPlay v hotelových pokojích

Apple se spojil s hotelovými řetězci a výrobci televizorů, a díky tomu budou moci hosté přehrávat obsah z jejich zařízení Apple do hotelové televize. To umožní hostům sledovat jejich vlastní seriály a filmy, aniž by se museli přihlašovat k účtům na  televizorech, což poskytuje větší zabezpečení pro sledování obsahu na cestách. IHG Hotels and Resorts bude první hotelovou společností, která do svých hotelů přinese ‌AirPlay‌, a LG plánuje představit chytré televizory kompatibilní s AirPlay navržené speciálně pro použití v hotelech.

 

 

Dříve bylo toto nastavení omezeno na televizory ‌AirPlay‌.