S iOS 17 Apple přidal do aplikací Fotky a Fotoaparát několik funkcí. Visual Look Up dokáže rozpoznat spoustu věcí, včetně různých symbolů, a navíc aplikace ‌Fotky‌ rozpozná vaše mazlíčky a uloží je do vlastního alba. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Rozpoznávání domácích mazlíčků

Kromě lidí dokáže aplikace ‌Fotky‌ rozpoznat i konkrétní zvířata. Album lidé bylo nyní také přejmenováno na album „Lidé a zvířata“. Funkce rozpoznávání domácích mazlíčků funguje s kočkami a psy a Apple říká, že se zlepšilo také rozpoznávání lidí.

Visual Look Up

Visual Look Up obdržela několik významných aktualizací. Pro rekapitulaci, Visual Look Up je funkce, která vám umožní získat další informace o předmětu fotografie, když klepnete na informační tlačítko v aplikaci ‌Fotky‌. U obrázků jídla iOS identifikuje, co je na fotografii, a zobrazí recepty získané z webu. Nyní lze rozpoznat celou řadu symbolů, od značek ulic přes ikony na palubní desce až po pokyny k praní prádla, které vidíte na štítcích na oblečení. Pokud vyfotíte jeden z těchto symbolů a poté klepnutím zobrazíte informace, ‌iPhone‌ vám bude moci říct, co to znamená.

Oříznutí jedním klepnutím

Když přiblížíte obrázek v aplikaci ‌Fotky‌, můžete klepnutím na tlačítko „Oříznout“ v pravém horním rohu oříznout fotografii, aniž byste museli otevírat rozhraní pro úpravy fotografií.

Změny rozhraní 

V rozhraní pro úpravy fotografií byla tlačítka Storno a Hotovo přesunuta do horní části displeje a všechny ikony nástrojů mají textový popis, který vysvětluje, co dělají.

Vyrovnání fotoaparátu

Nová funkce v ‌iOS 17‌ přidává do aplikace Fotoaparát vodorovnou čáru, abyste se mohli ujistit, že snímky krajiny jsou před pořízením snímku zarovnané.

QR kódy

Zatímco aplikace Fotoaparát byla schopna číst QR kódy od iOS 11, ‌iOS 17‌ opravuje rozhraní, na které si uživatelé již nějakou dobu stěžují. Spíše než odkaz na QR kód vyskakující uprostřed displeje se nyní zobrazuje ve spodní části obrazovky, takže je snazší na něj klepnout.

Filmařský režim

Apple přidal Cinematic API pro aplikace třetích stran, které umožní aplikacím podporovat přehrávání a úpravy videa natočené ve filmařském režimu.

Animované samolepky

Pomocí nástroje pro odstranění předmětu z pozadí můžete proměnit jakoukoli fotografii na animovanou nálepku, kterou lze použít v aplikaci Zprávy a dalších.

Snímky obrazovky

Pokud pořídíte snímek obrazovky v ‌iOS 17‌, zobrazí se možnost Uložit do ‌fotek‌, která uloží celou stránku snímku obrazovky jako obrázek. Dříve jej funkce uložila pouze jako PDF.