iOS 17 obsahuje některé nové funkce pro aplikaci Mapy. Změny v aplikaci Mapy nejsou tak výrazné jako některé jiné, které jsme viděli u předchozích aktualizací softwaru, ale přidává alespoň jednu dlouho očekávanou funkci.



Offline mapy

Mapy si můžete stáhnout, abyste je mohli používat offline‌, což je užitečné, když není k dispozici mobilní nebo WiFi připojení. Konkrétní oblast mapy si můžete uložit do svého zařízení a přistupovat k ní offline. Uložené mapy obsahují všechny informace, jako je otevírací doba a hodnocení, a navíc umožňuje podrobnou navigaci, takže aplikace Mapy v podstatě funguje jako při připojení, s výjimkou dopravních informací v reálném čase.

Upozornění na nedostatečný signál

Pokud často cestujete do oblasti, kde není mobilní signál, aplikace Mapy vám doporučí, abyste si stáhli mapu pro použití offline.

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Aplikace Mapy nyní zobrazuje dostupnost nabíjecích stanic v reálném čase podél tras pro majitele elektrických vozidel. Uživatelé si mohou vybrat preferovanou nabíjecí stanici, aby viděli pouze ty, které jsou kompatibilní s jejich vozidlem.

Aktualizace rozhraní

Aplikace Mapy nyní zobrazuje ikony pro jízdu, chůzi, veřejnou dopravu a další možnosti, na které lze klepnout, místo rozbalovací nabídky. Možnosti předvoleb času příjezdu jsou stále ve stejné rozbalovací nabídce jako v iOS 16.