Apple vydal pátou beta verzi iOS 17 pro vývojáře, která pokračuje v drobných úpravách a vylepšeních operačního systému. Neobsahuje mnoho změn, ale existuje několik novinek, které stojí za zmínku.



App Store

App Store již nepoužívá všechna velká písmena pro tlačítka stahování. Popisky tlačítek Získat, Otevřít, Aktualizovat a další ‌App Store‌ jsou nyní menší, nikoli velká písmena jako dříve.

Živá hlasová schránka

Apple změnil výzvu k zanechání zprávy, aby byla méně matoucí pro lidi, kteří vám volají. Nyní zní výzva takto: „Váš hovor byl přesměrován do hlasové schránky. Osoba, kterou se snažíte spojit, není k dispozici. Po zaznění tónu nahrajte svou zprávu. Po dokončení nahrávání můžete zavěsit.“

Sledování nálady

Apple pokračuje ve zdokonalování vzhledu funkce pro zaznamenávání nálady v aplikaci Zdraví a při klepnutí na rozhraní sledování nálady je k dispozici nová grafika. Došlo také k drobným úpravám různých grafických možností pro některé barvy a symboly používané k označení každé nálady.

Režim Inkognito v Safari

K dispozici je nová úvodní obrazovka v Safari pro režim inkognito, která vám umožní zamknout karty. Funkce se objeví, když poprvé otevřete režim inkognito v iOS 17. Zapnutím této funkce se prohlížeč uzamkne, když opustíte Safari nebo zamknete telefon, a přístup k prohlížeči pak vyžaduje ověření pomocí Face ID, Touch ID nebo přístupového kódu.

Ovladač Apple TV Remote

Když otevřete aplikaci Remote v Ovládacím centru, zobrazí se nové vyskakovací okno, které vás informuje o funkci, která vám umožní sledovat ovladač Apple TV Remote pomocí vašeho iPhonu. Funkce je v beta verzi k dispozici, zatím však není plně funkční.

Zkratky

Ikony, které Apple používá pro Safari v aplikaci Zkratky, byly vylepšeny, aby bylo jasnější, co jednotlivé akce dělají. Apple dříve používal ikonu Safari pro všechno, ale nyní mají akce konkrétnější ikony.