Apple představil AirTag v roce 2021 a za poslední dva roky roste jeho popularita. Zprávy naznačují, že Apple pracuje na nové verzi AirTagu, a i když toho zatím moc nevíme, nový model by mohl být vydán již v roce 2024.



Design

Je velmi pravděpodobné, že nový AirTag bude mít úplně stejný tvar jako aktuální model. Objevily se stížnosti na to, jak snadný je přístup k baterii, která by podle některých lidí mohla být nebezpečná pro děti, takže Apple by mohl potenciálně změnit způsob otevírání AirTagu. AirTag má vyměnitelnou baterii CR2032 a neexistují žádné známky toho, že by Apple chtěl přejít na dobíjecí baterii.

Integrace Vision Pro

Podle analytika Ming-Chi Kuo bude AirTag podporovat headset Vision Pro, ale neuvedl podrobnosti o tom, co to znamená. Je možné, že čip Ultra Wideband v ‌AirTagu‌ by mohl být použit pro přenos informací o poloze do Vision Pro, nebo by mohl existovat nějaký druh rozhraní pro sledování položek VR.

Čip Ultra Wideband 

Říká se, že řada iPhone 15 bude obsahovat vylepšený čip Ultra Wideband, takže budoucí AirTag bude pravděpodobně obsahovat stejný vylepšený čip, který by mohl přinést lepší přesnost a lepší účinnost pro menší spotřebu energie.

Datum vydání

Hromadná výroba AirTagu 2 se údajně spustí ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024, což by naznačovalo vydání koncem roku 2024 nebo začátkem roku 2025.