Google oznámil aktualizaci, která přináší nový panel pro stahování souborů v prohlížeči Chrome, jehož cílem je usnadnit interakci s nedávno staženými soubory. Aktualizovaný panel se nachází napravo od adresního řádku a nahrazuje rozhraní ve spodní části displeje.



Když probíhá stahování, animovaný kroužek poskytne rychlý způsob, jak stahování na první pohled sledovat, a po dokončení stahování se panel krátce otevře, než se sám zavře pro nepřerušované procházení. Panel stahování obsahuje stažené soubory za posledních 24 hodin a možnosti pro otevření složky, do které bylo staženo. Stahování lze zrušit, opakovat, pozastavit a obnovit z panelu stahování. Při stahování škodlivého souboru se spustí výstraha, přičemž nové rozhraní poskytuje další kontext, pokud je při stahování detekován malware nebo virus. Google říká, že brzy bude k dispozici pokročilejší funkce hlubokého skenování.

Google dnes také zdůraznil několik nových funkcí, které byly přidány do Chrome pro iOS. Když klepnete na adresní řádek, Chrome zobrazí relevantní návrhy vyhledávání. Pokud například čtete článek o Japonsku, Chrome zobrazí související vyhledávání restaurací a turistických atrakcí v novém rozhraní „Související s touto stránkou“. Chrome nyní také nabízí další návrhy vyhledávání. Při zahájení vyhledávání se vám zobrazí 10 návrhů věcí, které byste mohli chtít hledat. Nejrelevantnější návrhy v seznamu se zobrazí jako první. Další informace o nových funkcích naleznete na blogu Chrome.