Lidé se zdravotním postižením, kteří se spoléhají na funkce zpřístupnění, říkají, že hlasové ovládání zaostává za Siri jak v přesnosti, tak ve schopnostech. Říkají, že není příjemné vidět Apple nadále vylepšovat Siri, zatímco hlasové ovládání – které je klíčem k tomu, aby mnoho postižených lidí mohlo používat technologii Apple – je zapomenuto.



Hlasové ovládání je funkce zpřístupnění zaměřená na lidi, kteří nejsou schopni ovládat iPhone, iPad, Apple Watch nebo Mac rukama. Používá ho také mnoho nevidomých lidí.
Hlasové ovládání je ve skutečnosti důležitější než Siri, ale vývoj těchto dvou technologií zůstal oddělený, navzdory značnému překrývání funkcí. Problém je v tom, že zatímco Siri pokročila, hlasové ovládání tolik ne. Hlasové ovládání je více než jen další aplikace pro osoby s těžkým postižením. Někteří spoléhají na hlasovou technologii při všem, co dělají na počítači nebo chytrém telefonu. Apple například neopravil chyby v psaní velkých písmen – i když byla do vlastního slovníku přidána slova, která jim má zabránit.

Při používání hlasového ovládání si představte, že máte přítele s cizím jménem nebo narazíte na společnost, kterou aplikace nerozpozná. Tato vlastní podstatná jména přidáte do vlastního slovníku velkými písmeny, ale když je nadiktujete, hlasové ovládání vždy ignoruje velká písmena uprostřed věty. Dalším problémem je, že zatímco Siri lze používat v jakékoli aplikaci, hlasové ovládání neumožňuje úpravy ve všech aplikacích. I když můžete diktovat do jakékoli aplikace, text můžete upravovat pouze v určitých aplikacích (jako je TextEdit).