Populární společnost Hyper oznámila uvedení své nové produktové řady „HyperDrive Next“ s řadou nových příslušenství, která obsahují nejnovější standardy a zároveň se zaměřují na použití recyklovaných materiálů.



Největší část sestavy tvoří řada rozbočovačů USB-C, které obsahují podporu USB 3.2, sloty pro karty SD 4.0 s přenosovou rychlostí až 312 Mb/s a podporu Power Delivery 3.1 s výkonem až 140 wattů, které jsou dostupné u vybraných modelů.

Rozbočovač, který bude pravděpodobně nejvíce zajímat uživatele Maců, je HyperDrive Next Dual 4K HDMI 7 Port USB-C Hub, který podporuje dva monitory 4K pro MacBooky s čipy M1 a M2 přes HDMI (jeden na 60 Hz a jeden na 30 Hz), obsahuje také 10 Gbps USB port, 10 Gbps USB-A port, 3,5 mm kombinovaný audio jack a další.

Další z řady HyperDrive Next je nový externí box USB4 NVMe SSD, který nabízí podporu M.2 NVMe SSD až do 16TB s přenosovou rychlostí až 40 Gbps. Externí box je vyroben ze 100% recyklovaného hliníku a má hodnocení IP55 pro odolnost proti vodě a prachu. Samozřejmě součástí není SSD disk, ale pro jeho vložení nejsou potřeba žádné nástroje.

Pokud jste náročnější uživatel, může vás také zajímat dokovací stanice HyperDrive Next 10 Port Business Class USB-C. Obsahuje podporu pro duální 4K displeje na PC, Macu a Chromebooku se dvěma porty HDMI, plus porty USB 10 Gb/s (dva USB-C a jeden USB-A) a další 100W USB -C nabíjecí port. K dispozici je také Ethernet port, 3,5 mm kombinovaný audio jack, slot pro kartu SD 4.0 a odnímatelný kabel USB-C, který se při cestování zacvakne do boční strany doku.