iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, které budou vydány pro příští rok by měly obsahovat podporu Wi-Fi 7 a vylepšený 48megapixelový ultraširokoúhlý objektiv, uvedl Jeff Pu, technický analytik hongkongské investiční společnosti Haitong International Securities.



Pu zveřejnil tuto informaci ve výzkumné zprávě o technologickém průmyslu, která byla dnes zveřejněna.

Wi-Fi 7

Zařízení s podporou Wi-Fi 7 budou moci odesílat a přijímat data v pásmech 2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz současně, což povede k vyšší rychlosti Wi-Fi, nižší latenci a spolehlivějšímu připojení. S technologiemi, jako je 4K QAM, se očekává, že Wi-Fi 7 nabídne špičkovou rychlost přenosu dat přes 40 Gb/s, což je 4× nárůst oproti Wi-Fi 6E. Apple do svých zařízení stále zavádí podporu Wi-Fi 6E. Klíčovou výhodou Wi-Fi 6E je podpora pásma 6 GHz pro větší šířku pásma, zatímco běžná Wi-Fi 6 je omezena na pásma 2,4 GHz a 5 GHz. Apple zatím přidal Wi-Fi 6E do iPadu Pro, 14palcových a 16palcových MacBooků Pro, Macu Studio, Macu Pro a Macu mini a očekává se, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou obsahovat podporu WI-Fi 6E také.

Průběh by byl následující:

  • iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max: Wi-Fi 6
  • iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max: Wi-Fi 6E
  • iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max: Wi-Fi 7
48MP ultraširokoúhlý fotoaparát

48megapixelový ultraširokoúhlý objektiv u iPhonu 16 Pro a iPhonu 16 Pro Max by měl umožnit zachytit více světla, což má za následek lepší fotografie při fotografování v režimu 0,5×, zejména v prostředí se slabým osvětlením. iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max by měly být také schopny pořizovat 48megapixelové fotografie ProRAW v režimu Ultra Wide. Tyto fotografie uchovávají více detailů v obrazovém souboru pro větší flexibilitu úprav a lze je tisknout ve velkých velikostech.

Vydání

Očekává se, že Apple představí řadu iPhone 16 v září 2024, takže do vydání zařízení zbývá ještě více než rok. První zprávy by se měly vždy brát s větší rezervou, protože plány se mohou časem změnit.