Už máme dobrou představu o tom, kdy Apple představí řadu iPhone 15, ale kdy bychom měli očekávat, že Apple keynote skutečně oznámí? I když je zaručeno, že Apple vydá nové iPhony každý podzim, doba, kdy Apple keynote oznamuje není pravidelná.



Nejčastější rozmezí je mezi 7 a 12 dny. To by znamenalo oznámení keynote, která se bude konat 12. září, buď 31. srpna, nebo 5. září. Abyste měli představu, jak nepravidelné oznámení bývá, stačí se podívat na poslední dva roky. Před rokem Apple oznámil keynote, kde představil řadu iPhone 14 celé dva týdny před jejím konáním. Rok předtím Apple oznámil keynote jen týden před událostí. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují, jak brzy Apple oznámí keynote, než k ní dojde. Keynote minulý rok byla jediná, kdy Apple oznámil událost 14 dní předem. Pravděpodobným faktorem byla skutečnost, že se jednalo o první osobní keynote pro tisk za tři roky.

Kdy bude letos keynote oznámena?

Pravděpodobně bude keynote oznámena mezi 29. srpnem a 5. zářím. Pro oznámení  můžeme vyloučit víkendy a svátky. Bylo by to poprvé, kdyby oznámení přišlo také v pátek. Nyní nám zbývají čtyři možná data:

  • úterý 29. srpna
  • středa 30. srpna
  • čtvrtek 31. srpna
  • úterý 5. září