I když se v jednu chvíli předpovídalo, že Apple vydá první skládací iPhone v roce 2023 – což se zjevně nestane – nabízí se nyní jednoznačně otázka kdy se jej tedy konečně dočkáme.



Jako další možné datum byl navržen rok 2025 a nová zpráva o průzkumu trhu to potvrzuje a předpovídá, že Apple pomůže zvýšit dodávky skládacích smartphonů na 100 milionů do roku 2027. Apple dosud zaujal svůj obvyklý přístup k této technologii: nechte ostatní společnosti, aby se dopustily chyb, a společnost se do toho pustí až tehdy, když si je jistá, že dokáže vytvořit něco výrazně lepšího než jeho konkurenti. Společnost Samsung se pustila do zavedení této technologie příliš brzy, přičemž vydání prvního modelu Galaxy Fold se ukázalo jako úplná katastrofa. Zatímco předobjednávky proběhly dobře, trvalo pouhých 48 hodin, než byly zjištěny velké problémy, protože recenzenti zařízení testovali.

Samsung původně uvedl, že odkládá vydání zařízení na květen, poté uvedla červen, než tento termín také zrušila. V roce 2021 analytik Ming-Chi Kuo navrhl, že by Apple mohl vydat první skládací iPhone do roku 2023, ale dodal, že to závisí na tom, zda bude společnost do té doby schopna vyřešit praktické problémy. Není pochyb o tom, že v určitém okamžiku bude vydán skládací iPhone – i když pravdě podobně bude velmi drahý.  Společnost Counterpoint také věří, že rok 2025 je rokem, kdy uvidíme první skládací iPhone.