Dodavatel Applu, společnost LG, údajně zakoupila několik patentů, které by jí mohly pomoci s výrobou displejů pro Apple Watch Ultra nové generace s microLED displejem.



Elec uvádí, že patenty zakoupené od tchajwanské společnosti mají co do činění s „procesem přenosového tisku“ v microLED, snímáním dotykového ovládání, AR, VR a HUD. Proces přenosového tisku je považován za jeden z nejnáročnějších aspektů této technologie, protože proces zahrnuje usazování čipů o velikosti několika mikrometrů (μm) až několika desítek nanometrů do jejich správných pozic. Malá velikost čipů ztěžuje výrobu, zatímco nízká výtěžnost procesu přepisu vyžaduje opravný proces k výměně vadných microLED, což vše vede k vyšším nákladům. Společnost LG již staví malou továrnu, ve které bude vyrábět microLED displeje určené pro Apple Watch.

Ve srovnání s LED displeji je microLED mnohem energeticky účinnější a pravděpodobně by výrazně prodloužil životnost baterie. Na rozdíl od OLED displejů je zde mnohem menší riziko vypálení obrazovky a microLED mají delší životnost. Displeje microLED také poskytují zlepšení kontrastu a rychlejší odezvu díky jednotlivým světlům a navíc barvy jsou lepší a jasnější. Očekává se, že ‌‌Apple Watch Ultra‌ bude prvním zařízením Apple, které bude obsahovat microLED displej.