Řada iPhone 15 je téměř tady a jednou z největších očekávaných změn je nahrazení portu Lightning portem USB-C. Již dříve jsme slyšeli, že alespoň některé z nových modelů budou podporovat vyšší rychlosti nabíjení, a nyní další zdroj tuto informaci potvrdil.



Zdroj uvedl, že alespoň některé z nových modelů řady iPhone 15 budou podporovat rychlejší nabíjení s výkonem až 35 W. V současné době iPhone 14 Pro podporuje nabíjení při výkonu 27W, zatímco iPhone 14 je omezen na 20W. Dobití iPhonu 14 Pro Max při těchto rychlostech trvá přibližně dvě hodiny. V loňském roce Apple představil nový 35W adaptér, který je schopný dobíjet všechny současné modely iPhonů plnou rychlostí. Pokud jsou tyto zprávy přesné, nové iPhony budou moci plně tento adaptér využít.

Pro srovnání, Samsung Galaxy S23 Ultra lze dobíjet při výkonu až 45 W, což uživatelům umožňuje dobít baterii z 0 % na 100 % za méně než hodinu. I když by nabití nových iPhonů mělo trvat o něco déle, je to stále pěkné zlepšení. Jedna věc, která je v tuto chvíli nejasná, je, zda bude 35W nabíjení omezeno na modely vyšší třídy nebo zda bude fungovat s celou řadou iPhone 15.