Jednou z hlavních funkcí iOS 17 je živá hlasová schránka (Live Voicemail), která vám umožňuje zobrazit v reálném čase přepis zprávy, kterou vám někdo zanechává, když mluví.



V páté beta verzi iOS 17 společnost Apple vylepšila výzvu ke zprávě, kterou volající slyší, když se spustí živá hlasová schránka. Živá hlasová schránka v podstatě funguje tak, že když vám někdo zavolá, ale vy hovor odešlete do hlasové schránky, iOS 17 vyzve uživatele, aby vám dotyčný zanechal zprávu. Tento přepis si můžete prohlédnout přímo na zamykací obrazovce vašeho iPhonu a můžete se rozhodnout hovor přijmout. Hovor není odeslán do tradičního systému hlasové schránky vašeho operátora. To znamená, že funkce funguje bez ohledu na to, kterého operátora máte, a celý proces řídí váš iPhone sám.

V prvních čtyřech beta verzích iOS 17 byla výzva, kterou uživatelé slyšeli, když jsou odesláni do hlasové schránky: „Po zaznění tónu prosím řekněte, proč voláte. Osoba, kterou se snažíte oslovit, se může rozhodnout hovor přijmout.“ Poměrně několik testerů iOS 17 uvedlo, že tato výzva zmátla lidi, kteří jim volali. V páté beta verzi iOS 17 byla výzva upravena následujícím způsobem: „Váš hovor byl přesměrován do hlasové schránky. Osoba, kterou se snažíte oslovit, není dostupná. Po zaznění tónu prosím nahrajte svou zprávu.“