Minulý týden Apple otevřel přihlášky pro získání vývojářské sady Vision Pro a také osobní vývojářské lekce po celém světě. Dosud však byla poptávka po těchto osobních vývojářských lekcích údajně nižší, než se očekávalo – zejména ve Spojených státech.



Lekce umožňují vývojářům vyzkoušet si headset spolu s pomocí inženýrů společnosti Apple. „S podporou od společnosti Apple budete moci testovat a optimalizovat své aplikace a hry, aby byly připraveny na nekonečné prostorové plátno,“ říká Apple. Dnešní zpráva pochází od Marka Gurmana z Bloombergu, který na Twitteru uvedl, že vývojářské lekce „byly zatím nedostatečně naplněny“. Jedna stížnost mezi vývojáři ve Spojených státech je podle Gurmana, že Apple nabízí tyto vývojářské lekce pouze v Cupertinu.

Vzhledem k tomu, že více vývojářů dokončuje své aplikace pro Vision Pro, který se ve skutečnosti k zákazníkům dostane až „začátkem roku 2024“, poptávka po těchto lekcích se téměř jistě zvýší. Přesto by pro Apple bylo rozumné nabízet lekce i mimo Cupertino – například ve městech jako Austin a New York. Další věc, kterou je třeba zvážit, je, že mnoho vývojářů možná čeká, zda neobdrží vývojářské sady Vision Pro. Tyto vývojářské sady jsou dodávány přímo vybraným žadatelům, což jim umožňuje testovat své aplikace přímo z domova.