Apple oznámil zisk za třetí čtvrtletí roku 2023, které pokrývá druhé kalendářní čtvrtletí roku. Během hovoru se generální ředitel společnosti Apple Tim Cook a finanční ředitel společnosti Apple Luca Maestri podělili o výsledcích služeb, budoucích plánech a dopadech na tržby.



Níže se podíváme na nejzajímavější části pro ty, kteří nemohli poslouchat.

AI

Generální ředitel společnosti Apple ‌Tim Cook‌ byl dotázán na přístup Applu k AI a řekl, že AI a strojové učení jsou základními technologiemi, které jsou nedílnou součástí prakticky každého produktu, který Apple vydal, což je stejná odpověď, jakou již Cook na toto téma odpověděl. „Budeme pokračovat ve vylepšování našich produktů pomocí těchto technologií,“ řekl Cook a dodal, že „Apple oznamuje věci, až jakmile přijdou na trh.“

Vision Pro

Cook uvedl, že Apple je z Vision Pro „velmi nadšený“. „Každý, kdo si jej mohl vyzkoušet byl nadšen,“ řekl Cook. „Těšíme se, až jej příští rok uvedeme na trh“.

Zisk ze služeb

Apple oznámil, že má téměř miliardu předplatitelů. Tržby ze služeb dosáhly 21,2 miliardy dolarů, což je nárůst z 19,6 miliardy dolarů ve čtvrtletí minulého roku. Počet předplatitelů vzrostl za poslední rok o 150 milionů a za poslední tři roky se více než zdvojnásobil.

Prodej iPhonů, iPadů a Maců

Tržby z prodeje iPhonů, iPadů a Maců se během čtvrtletí snížily ve všech třech kategoriích. Tržby z ‌prodeje iPhonů‌ byly 39,7 miliardy dolarů, což je pokles ze 40,7 miliardy dolarů v roce 2022, zatímco tržby z prodeje iPadů byly 5,8 miliardy dolarů, což je pokles ze 7,2 miliardy dolarů ve čtvrtletí předchozího roku. Tržby z prodeje Maců dosáhly 6,8 miliardy dolarů, což je pokles ze 7,4 miliardy dolarů. Téměř polovina lidí, kteří koupili Mac v tomto čtvrtletí byli noví uživatelé.

Nositelná zařízení

Apple zaznamenal růst v kategorii Nositelná zařízení, která přinesla 8,3 miliardy dolarů, což je o dvě procenta více než 8,1 miliardy dolarů ve čtvrtletí předchozího roku. Dvě třetiny lidí, kteří si koupili Apple Watch byli noví uživatelé.

Příští čtvrtletí

Apple uvedl, že zisk za zářijové čtvrtletí bude podobný jako v červnovém čtvrtletí. Očekává se, že tržby z prodeje iPhonů a služeb vzrostou ve srovnání s červnem, ale tržby za prodej Maců a iPadů klesnou o dvouciferné číslo.