Nadcházející keynote, kdy Apple představí řadu iPhone 15 se pravděpodobně bude konat v úterý 12. září, řekl dnes Mark Gurman z Bloombergu. V tweetu Gurman uvedl, že signály stále častěji ukazují na 12. září, což by odpovídalo datu v předchozích letech.



Ve svém zpravodaji Power On, který sdílel o víkendu, Gurman navrhl 12. září nebo 13. září jako dvě potenciální data pro keynote, ale nyní to vypadá, že pravděpodobnějším datem je úterý. Podzimní keynote‌ se obvykle konají během prvních dvou týdnů v září a často se konají v úterý. Pokud budou nové iPhony‌ představeny 12. září, předobjednávky proběhnou v pátek 15. září a uvedení na trh bude následovat v pátek 22. září.

Očekáváme, že Apple představí čtyři nové modely, včetně iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Očekává se, že se Dynamic Island budou obsahovat všechny modely‌, plus port USB-C pro nabíjení. Většina ostatních změn bude omezena na modely vyšší třídy, přičemž ty budou mít tenčí rámečky, rychlejší čip A17, novou technologii fotoaparátu a další. Na podzimní keynote by také měly být představeny Apple Watch Series 9 a nové Apple Watch Ultra a krátce poté budou vydány iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 a watchOS 10.