Spousta vzácných předmětů společnosti Apple je nyní v aukci. K dispozici je například šek společnosti Apple, který je podepsán Stevem Jobsem a Stevem Wozniakem, fungující počítač Apple-1, další zapečetěný originální iPhone a další.



Vzácný šek rychle překonal odhadovanou hodnotu 50 000 dolarů s aktuální nabídkou 61 080 dolarů – a aukce je otevřena tři týdny. Historický bankovní šek Wells Fargo, vyplněný a podepsaný Stevem Jobsem a Stevem Wozniakem, byl vystavený při otevření prvního bankovního účtu společnosti Apple, obsahuje stejná čísla účtů jako jiné dřívější šeky společnosti Apple Computer Company – ty však pocházejí z července 1976 a je na nich potištěna první oficiální adresa společnosti Apple na ‚770 Welch Rd. , Ste. 154, Palo Alto’. Šek je ve velmi dobrém stavu. Podívejte se na výpis pro více podrobností. Aukce je otevřena do 24. srpna.

Plně funkční Apple-1 (také běžně známý jako Apple I nebo Apple Computer 1), doplněný o klávesnici a napájecí zdroj. Tento Apple-1 je snadno identifikovatelný podle dvou malých otvorů, které byly použity k zajištění kabelu klávesnice při montáži do pouzdra, a podle podpisu Steva Wozniaka „Woz“ v oblasti prototypu, podepsaného během akce v roce 2017. Tento Apple-1 získal současný majitel v roce 1980 na Computer Hobbyist Show ve Framinghamu v Massachusetts a počítač byl používán po celá osmdesátá léta. Do provozního stavu jej uvedl Corey Cohen v květnu/červnu 2023 a video jeho provozu a fungování je k dispozici na vyžádání. Komplexní zpráva o technickém stavu je k dispozici uchazečům. Tato aukce je rovněž otevřena do 24. srpna.