Na internetu se objevily údajné obrázky portů USB-C, které bude obsahovat letošní řada iPhone 15, což je další náznak toho, že se Apple letos připravuje na přechod z Lightning na port USB-C.



Níže uvedené obrázky, sdílené uživateli @lipilipsi a @John011235 na X (dříve Twitter), údajně ukazují porty USB-C připojené k flexibilním součástem PCB, které budou použity v iPhone 15, iPhone 15 Plus a iPhone 15 Pro Max. Očekává se, že všechny modely řady iPhone 15 budou mít místo Lightning port USB-C. Spolehlivé zdroje, mezi které patří Mark Gurman z Bloombergu, analytik Ming-Chi Kuo a další, uvedly tuto informaci. Přechod umožní Applu vyhovět novým předpisům zavedeným v Evropské unii. Tyto předpisy vyžadují, aby Apple vyráběl iPhony s porty USB-C v EU, takže Apple musel buď provést změnu, nebo vytvořit speciální iPhony pro prodej v EU.

Očekává se, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou podporovat vysokorychlostní datové přenosy, zatímco modely nižší třídy budou i nadále využívat USB 2.0 – stejné jako Lightning. Leaker ShrimpApplePro uvedl, že modely iPhone 15 budou oficiálně podporovat pouze příslušenství USB-C certifikované programem Apple Made for iPhone (MFi). Dodavatel Applu Foxconn údajně vyrábí příslušenství, jako jsou sluchátka EarPods a kabely s konektory USB-C, které mají certifikaci MFi.