Očekává se, že Apple letos uspořádá každoroční podzimní keynote v úterý 12. září, kdy oznámí svou novou řadu iPhone 15, ale očekává se, že bude představeno i několik dalších produktů.



Apple Watch Series 9

V letošním roce se očekává, že Apple vydá Apple Watch Series 9. Očekává se, že budou obsahovat nový čip, což přinese výrazné zlepšení výkonu, ale zbytek zařízení bude pravděpodobně ve skutečnosti stejný jako Apple Watch Series 8. Podle Marka Gurmana z Bloombergu bude čip S9 založen na čipu A15 Bionic používaném v iPhone 13, iPhone 14 a dalších zařízeních. Nový čip by mohl přinést výrazně lepší výkon a efektivitu, zvýšit rychlost spouštění aplikací a potenciálně zlepšit výdrž baterie. Apple Watch Series 9 budou také údajně k dispozici v nové růžové barvě‌.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra jsou určeny pro outdoorové nadšence, kteří potřebují větší odolnost a širší škálu specializovaných funkcí než ti, kteří mají standardní Apple Watch. Apple Watch Ultra 2 budou vydány letos na podzim a očekává se, že budou obsahovat stejný čip S9, jako Apple Watch Series 9, spolu s novými 3D tištěnými součástmi. Apple Watch Ultra druhé generace by mohly být potenciálně lehčí než model první generace.

Nová pouzdra pro iPhone a řemínky pro Apple Watch

Jak je pro zářijové keynote typické, je pravděpodobné, že nová pouzdra pro iPhone a řemínky pro Apple Watch budou vydány v různých nových barvách. Nová pouzdra a řemínky jsou někdy k dispozici k objednání jen několik minut po skončení keynote. Podle jedné zprávy plánuje Apple vydat nový řemínek pro Apple Watch Series 9, který bude vyroben z tkaného textilního materiálu a bude mít magnetickou přezku. Mezitím několik zdrojů tvrdilo, že Apple letos nevydá kožená pouzdra pro řadu iPhone 15, jak tomu bylo každý rok od roku 2013.

Pouzdro pro AirPods Pro s portem USB-C 

Podle Marka Gurmana z Bloombergu a analytika Ming-Chi Kuo Apple pravděpodobně vydá nabíjecí pouzdro pro AirPods Pro spolu s vydáním řady iPhone 15.

Barevně sladěné nabíjecí kabely pro iPhone

V letošním roce se očekává, že Apple bude prodávat nové iPhony s barevně sladěným opleteným kabelem USB-C namísto obyčejného bílého kabelu. Zprávy naznačují, že každý kabel by byl k dispozici v barvě, která by odpovídala odstínu iPhonu. Kabel bude dlouhý 1,5 metru. Díky pletenému provedení se také očekává, že bude odolnější.

Nové systémy 

Očekává se, že iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 a tvOS 17 budou vydány v září po několika měsících testování a Apple pravděpodobně zveřejní data vydání. Někdy jsou aktualizace vydány během několika dnů od keynote.