Začátkem tohoto roku společnost 1Password oznámila své plány na zavedení podpory přístupových klíčů do své aplikace pro iOS, protože iOS 17 umožňuje aplikacím třetích stran zavádět novou metodu přihlašování bez hesla.



Nyní, když je iOS 17 k dispozici veřejnosti, 1Password zavádí aktualizaci s podporou přístupových klíčů. Přístupové klíče je nedávno vyvinutá technologie FIDO Alliance ve spolupráci s významnými společnostmi jako Apple, Google a Microsoft. Namísto tradičních hesel umožňuje uživatelům přihlašovat se pomocí bezpečných metod, jako je rozpoznávání obličeje nebo biometrie, čímž odpadá nutnost vytvářet a zadávat přístupový kód. Počínaje iOS 16 mohou uživatelé vytvářet a ukládat přístupové klíče pomocí Safari a Klíčenka. Nyní, s iOS 17, bude tato funkce rozšířena na aplikace třetích stran.

Známý správce hesel, 1Password, je jedním z prvních, kdo oznámil podporu pro přístupové klíče ve své aplikaci pro iOS. Nová funkce v aplikaci 1Password poskytuje uživatelům možnost spravovat a používat přístupové klíče pro mobilní aplikace a rozšíření prohlížeče, organizovat přihlašovací údaje, přijímat upozornění na přístupové klíče prostřednictvím Watchtower, bezpečně sdílet přístupové klíče a další. Uživatelé 1Password budou také moci brzy odemykat své trezory hesel pouze pomocí hesla.