Společnost Blackmagic Design vydala Blackmagic Camera, novou aplikaci, která podporuje Blackmagic Cloud a nahrává obsah přímo do aplikace pro úpravu videa DaVinci Resolve.



Aplikace obsahuje stejné ovládání a funkce, jaké jsou dostupné u fotoaparátů Blackmagic Design. Společnost říká, že uživatelé mohou vytvářet obsah na YouTube, TikTok a Instagram s „hollywoodským“ filmovým vzhledem. Všechny funkce jsou nastavitelné, včetně snímkové frekvence, úhlu závěrky, úrovní zvuku, odstínu, rychlosti závěrky, objektivu, vyvážení bílé a ISO, pomocí jednoduchého rozhraní.

Rozhraní obsahuje parametry záznamu, histogram, zaostření, úrovně a další a lze jej vyvolat přejetím prstem. Ostření lze provést poklepáním na displej a k dispozici jsou možnosti fotografování v poměru stran 16:9 nebo vertikální. 4K ProRes video lze nahrávat přímo do Blackmagic Cloud a synchronizovat přímo do DaVinci Resolve. Více informací o aplikaci Blackmagic Camera pro iOS naleznete na stránkách Blackmagic. Blackmagic Camera si můžete stáhnout z App Store.