Apple nechal svou aktualizaci softwaru pro iPhone 12 ve Francii schválit regulačními orgány poté, co Francie začátkem tohoto měsíce pohrozila pozastavením prodeje těchto iPhonů kvůli úrovním radiace (přes Reuters).



Začátkem září Francie nařídila Applu, aby zastavil prodej ‌‌iPhone‌‌ 12 a opravil stávající zařízení tak, aby byla v souladu s evropskými normami pro elektromagnetické záření. Zdá se, že nárůst emitovaného elektromagnetického záření pozorovaného v průběhu času regulačními orgány byl výsledkem postupných aktualizací softwaru vydaných společností Apple a nebyl přítomen, když byl iPhone 12 v roce 2020 uveden na trh. ANFR nařídil společnosti Apple odstranit ‌‌‌iPhone 12‌ z francouzského trhu od 12. září. Agentura také řekla Applu, aby stáhl všechny ‌‌‌iPhony‌‌ 12, které kdy v zemi prodal.

Ministři později uvedli, že ačkoli úroveň radiace překračuje přijatý standard, není to nebezpečné a lidé mohou telefony nadále bezpečně používat. Apple později uvedl, že vydá aktualizaci softwaru pro uživatele ‌iPhone‌ 12 ve Francii, která tento problém vyřeší. Francouzský regulátor ANFR reagoval prohlášením, že aktualizaci softwaru otestuje. Pokud by to změnilo elektromagnetické vlny, které zařízení vyzařovalo, ANFR uvedl, že uvede model do souladu s evropskými normami platnými ve Francii a příkaz ke stažení z prodeje bude zrušen.