Apple dnes na keynote “Wonderlust” představil Apple Watch Series 9. Nové Apple Watch mají stejný design jako předchozí generace, ale nyní s rychlejším procesorem a vylepšenými senzory.



Po léta zůstával procesor Apple Watch stejný. Přesněji řečeno, Apple nepředstavil rychlejší čip od řady Apple Watch Series 6 v roce 2020. Letos však S9 v Apple Watch Series 9 obsahuje rychlejší GPU a GPU. To znamená, že uživatelé zaznamenají kratší dobu načítání při otevírání aplikací nebo restartování systému. Zdravotní dotazy Siri budou k dispozici později v tomto roce v angličtině a mandarínštině, další jazyky budou přidány později. S watchOS 10 můžete použít NameDrop ke sdílení kontaktních údajů s jinými lidmi.

Apple Watch Series 9 podporuje přesné vyhledávání, takže můžete snadno vyhledat například iPhone, nebo AirTag. Obsahuje také trvale zapnutý Retina displej, až 2 000 nitů, 2x vyšší jas než u Apple Watch Series 8. Jas lze snížit na 1 nit pro použití v kinech nebo v noci. Zařízení podporuje nové gesto dvojitého klepnutí… dvakrát klepněte palcem a ukazováčkem. Můžete jej použít například k přijetí nebo ukončení hovoru. Apple Watch Series 9 je k dispozici v růžové, červené, modré, šedé a zlaté barvě.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com