Apple sdílel podrobný seznam všech nových funkcí přicházejících s aktualizacemi iOS 17, iPadOS 17 a macOS Sonoma, které mají být vydány koncem tohoto měsíce. Seznamy jsou k dispozici ve formátu PDF na webových stránkách společnosti Apple.



Klíčovou novou funkcí iOS 17 je StandBy, nové zobrazení na celou obrazovku, které poskytuje přehledné informace navržené tak, aby bylo možné je sledovat z dálky, když se iPhone nabíjí. Přizpůsobitelné rozhraní může zobrazovat hodiny, kalendář, oblíbené fotografie, předpověď počasí, ovládání přehrávání hudby, widgety a další. Mezi další nové funkce v iOS 17 patří kontaktní plakáty, NameDrop, živá hlasová schránka, Check In, možnost stáhnout si Mapy pro offline použití a mnoho dalšího.

iPadOS 17 má mnoho stejných funkcí jako iOS 17, navíc přidává widgety na zamykací obrazovku, podporu živých aktivit, aplikaci Zdraví pro iPad a další. macOS Sonoma obsahuje řadu nových funkcí a vylepšení, včetně interaktivních widgetů na ploše, leteckých spořičů obrazovky, vylepšení aplikací jako Zprávy a Safari, nového herního režimu, který upřednostňuje výkon CPU a GPU pro hraní her, a další. iOS 17 a iPadOS 17 budou vydány v pondělí 18. září, zatímco macOS Sonoma bude vydán v úterý 26. září.