Během posledních několika měsíců různé důvěryhodné zdroje, jako je Mark Gurman z Bloombergu, analytik Jeff Pu a společnost ShrimpApplePro, tvrdili, že Apple přejde na titan pro ‌iPhone 15 Pro‌, který nahradí nerezovou ocel.



Apple údajně hodlá použít titan třídy 5 pro ‌iPhone 15 Pro‌ a ‌iPhone 15 Pro‌ Max. Titan třídy 5, také známý jako Ti-6Al-4V, je slitina titanu sestávající z titanu spolu s malým množstvím hliníku a vanadu. Titan třídy 5, který je nejznámější pro svou vynikající odolnost proti korozi, se používá v celé řadě průmyslových odvětví, včetně letectví, závodů a výroby protetiky. Nízká hmotnost, pevnost a tvrdost materiálu by mohly vysvětlit, proč se Apple rozhodl jej použít. iPhone 15 Pro‌ bude mít kartáčovaný povrch, který je podstatně méně reflexní. Obrázek níže je možná nejpřesnějším znázorněním nového povrchu, který se velmi podobá povrchové úpravě nalezené na prototypech zařízení.

Očekává se, že nový kartáčovaný povrch sníží viditelnost škrábanců. Na začátku vývoje ‌iPhone 15 Pro‌ Apple experimentoval se zrcadlovou povrchovou úpravou, vzhledově velmi podobné iPhonu 14 Pro. ‌iPhone 15 Pro‌ se zrcadlovým povrchem však byl náchylný k poškrábání a promáčknutí. Zatímco titan v kombinaci s broušeným povrchem umožní lepší odolnost proti otiskům prstů a méně viditelných škrábanců – problémy s odolností mohou být stále potenciálním problémem. I když má titan vyšší tvrdost ve srovnání s nerezovou ocelí, je také lehčí, takže je náchylnější k promáčknutí. Přesněji řečeno, zařízení mohou být zvláště postižena promáčklinami v rozích, což může vést k odlupování barevného povlaku a odhalování holých kovů pod nimi. Tento jev byl pozorován na prototypech zařízení, i když není jasné, zda od té doby došlo ke zlepšení.