Apple Watch si opět připisují pomoc při záchraně života tentokrát díky funkci Detekce autonehody. Tentokrá se funkce spustila, aby zavolala 911 a sdílela polohu uživatele poté, co se ve čtvrtek ráno stal účastníkem autonehody.



Jak uvedl hasičský a záchranný sbor Kansasville na Facebooku, k nehodě došlo ve čtvrtek kolem čtvrté hodiny ráno. Záchranáři byli o incidentu téměř okamžitě informováni díky funkci Detekce autonehody na Apple Watch. Kromě automatického volání sdílely Apple Watch také přesnou polohu řidiče. Vozidlo se nacházelo převrácené, asi 100 stop od vozovky. Řidič dýchal, ale nereagoval, což přimělo záchranáře, aby požádali o pomoc leteckou lékařskou přepravní službu Flight for Life. Na místo dorazily jednotky KFRD a zjistily, že je nutná stabilizace vozidla a vyproštění pacienta.

Ronald Molnar, šéf hasičského a záchranného sboru Kansasville, uvedl: „Kvůli tmě a vzdálenosti od vozovky, nebýt Apple Watch, vozidlo by pravděpodobně nebylo objeveno po dobu nejméně dalších dvou hodin. Úžasná technologie, která jasně ovlivnila život člověka.“ Detekce autonehody funguje tak, že při zjištění autonehody spustí funkci Tíseň SOS. Pokud uživatel na upozornění nereaguje, iPhone nebo Apple Watch automaticky vytočí tísňové linky. Poté bude také sdílet přesnou polohu uživatele.