Po vydání Apple Music Classical na začátku tohoto roku Apple opět rozšiřuje své působení v odvětví klasické hudby. Tentokrát společnost zakoupila BIS Records, vydavatelství založené v roce 1973 a zaměřené na vážnou hudbu.



BIS Records sídlí v Åkersberga ve Švédsku a popisuje se jako přední nahrávací společnost pro klasickou hudbu ve Skandinávii. Společnost oznámila akvizici v příspěvku na Twitteru a prostřednictvím aktualizace svých webových stránek (přes MacRumors). Zakladatel BIS Records Robert von Bahr píše: „Před pár dny BIS Records oslavilo 50 let a jsem nesmírně hrdý na to, co náš malý tým lidí během tohoto půlstoletí dokázal. Specialitou BIS bylo vychovávat mladé umělce a zajímavé skladatele a chránit hudební poklad, který máme. Právě za tímto účelem, po dlouhém pečlivém zvážení, a když jsem právě dosáhl 80 let, jsem nadšený, že mohu oznámit poměrně významnou zprávu, že jsme se rozhodli stát se součástí rodiny Apple.“

„Dlouho a usilovně jsme přemýšleli o tom, jak udržet naší prestižní historii, a hledali jsme partnera, který by podpořil naše poslání, stejně jako rozsáhlejší platformu pro přiblížení klasické hudby novému publiku po celém světě. Apple se svou vlastní historií inovací a láskou k hudbě je ideálním domovem pro zahájení další éry a prokázal opravdové odhodlání budovat budoucnost, ve které budou klasická hudba a technologie fungovat v harmonii.“ BIS Records se po připojení k Apple stane součástí Apple Music Classical a Platoon. Platoon, pro ty neznalé, je startup získaný společností Apple v roce 2018, který se zaměřuje na začínající umělce.