Nyní, když je každoroční událost, kde Apple představuje nové iPhony a Apple Watch za námi, pozornost se přesouvá k tomu, co společnost plánuje na zbytek roku. A na základě nejnovějších zpráv se toho možná moc nechystá, pokud vůbec něco.



V tuto chvíli se šance na říjnovou keynote zdají docela nepravděpodobné, protože analytik Ming-Chi Kuo nedávno řekl, že neočekává, že by Apple vydal nějaké nové MacBooky nebo iPady do konce roku 2023. Kuo nevyloučil vydání Maců v letošním roce, takže stále existuje možnost, že dlouho očekávaný iMac s čipem M3 bude příští měsíc oznámen tiskovou zprávou na webových stránkách společnosti Apple, ale neexistují žádné konkrétní zprávy, které by tomu nasvědčovaly. Není také jasné, zda chce Apple představit čip M3 právě v iMacu. Vzhledem k tomu, že Vision Pro je vybaven čipem M2, další možností je, že Apple počká s oznámením čipu M3 až po vydání headsetu začátkem roku 2024.

Vzhledem k tomu, že iPhony, Apple Watch a AirPods Pro byly vydány minulý týden, zbývá jen málo produktů a příslušenství Apple, které budou pravděpodobně aktualizovány do konce tohoto roku. Očekává se, že nový HomePod mini, Apple TV, AirTag a AirPods Max budou vydány nejdříve v roce 2024, HomePod je stále poměrně nový a neexistují žádné zprávy, které by naznačovaly, že nové verze monitoru Studio Display nebo Pro Display XDR se připravují. Dokonce i řada Beats je aktuální s novými sluchátky Beats Studio Buds+ a Beats Studio Pro. Apple by mohl mít naplánována nějaká překvapení na konec tohoto roku, ale zatím to vypadá, že by to mohlo být po zbytek roku 2023 spíše klidné.