iOS 17 obsahuje několik nových funkcí pro aplikaci Poznámky a Připomínky, takže jsou užitečnější pro ty, kteří preferují výchozí aplikace Apple. Díky novým funkcím jsou aplikace užitečnější a jsou to změny, které uživatelé již nějakou dobu požadovali.



Poznámky

Propojení poznámek

Nyní je možné propojit jednu poznámku s druhou, což je užitečné pro propojení dvou souvisejících poznámek pro dokumentaci ve stylu Wiki.

PDF a naskenované dokumenty

Aplikace Poznámky podporuje vložené soubory PDF, což znamená, že můžete vložit PDF do Poznámek a poté je číst, komentovat a společně na nich pracovat. Tato funkce funguje také pro naskenované dokumenty a je k dispozici na iPhonu i iPadu.

Pages

V aplikaci Pages lze otevřít poznámku z ‌iPhonu‌ nebo ‌iPadu‌, která poskytuje další možnosti rozvržení a formátování.

Připomínky

Třídění potravin

Když vytvoříte seznam s novým typem seznamu „Potraviny“, můžete zadávat různé potraviny a drobnosti a nechat je automaticky uspořádat podle kategorií. Organizace usnadňuje nalezení toho, co potřebujete, když jste v obchodě s potravinami. Mezi dostupné kategorie patří chléb a cereálie, mražená jídla, svačiny a cukrovinky, maso, mléčné výrobky, vejce a sýry, pekařství, pečivo, domácí potřeby, osobní péče a zdraví a víno, pivo a lihoviny. Pokud ‌‌iPhone‌ nerozpozná, kam má položka být zařazena, zůstane nezařazená.

Vlastní sekce

Sekce nebo kategorie jsou pro seznam potravin ve výchozím nastavení zapnuté, ale do jakéhokoli seznamu vytvořeného v ‌iOS 17‌ lze přidat sekce. V libovolném seznamu klepněte na tři tečky, abyste se dostali do rozhraní možností. Odtud klepněte na Nová sekce a přidejte sekci do seznamu. Položky v seznamu v každé sekci budete muset uspořádat ručně, ale to lze provést jednoduchými gesty přetažení.

Zobrazení 

Ve stejném rozhraní možností je k dispozici nová možnost „Zobrazit jako sloupce“, která zobrazí každou sekci v zobrazení vedle sebe. V nabídce možností můžete přepínat mezi zobrazením sloupců a seznamu.

Interaktivní widgety

‌iOS 17‌ přináší interaktivní widgety na zamykací obrazovku a domovskou obrazovku a Připomínky je jednou z vestavěných aplikací, které mohou tuto funkci nejlépe využít. Připomínky ve widgetu lze zaškrtnout přímo z ‌domovské obrazovky‌ nebo uzamčené obrazovky, aniž byste museli otevírat aplikaci.

Včasné připomenutí

Pokud přidáte připomenutí s konkrétním datem, můžete se rozhodnout, že budete dostávat včasné připomenutí, abyste dostali upozornění s předstihem. Oznámení můžete obdržet 1 den předem, 2 dny předem, 1 týden předem, 2 týdny předem, 1 měsíc předem, 3 měsíce předem a 6 měsíců předem a navíc je zde také možnost nastavit vlastní čas  připomenutí.