Jen týden po vydání iOS 17 Apple vydal první beta verzi iOS 17.1 pro vývojáře. iOS 17.1 přidává některé slíbené funkce a navíc vylepšuje některé stávající funkce. V dnešním článku se podíváme na to, co je nové.



Apple Music

V aplikaci Hudba s iOS 17.1 můžete přistupovat k oblíbeným skladbám, albům, seznamům skladeb a interpretům z widgetu. K dispozici je také vylepšení samotné aplikace. Hvězdička vedle skladby v albu nyní znamená, že se jedná o oblíbenou skladbu, zatímco tečka je vedle nejhranější skladby. Aplikace Hudba vám bude navrhovat skladby, které by se vám mohly líbit.

AirDrop

Přenosy AirDrop lze nyní dokončit přes mobilní připojení nebo Wi-Fi, pokud odejdete z dosahu osoby, které soubor sdílíte. Tato funkce se bude hodit tehdy, pokud přenášíte velké množství souborů. V sekci AirDrop v nabídce Nastavení je nový přepínač „Mimo dosah“, kterým můžete povolit nebo zakázat přenosy přes mobilní připojení nebo Wi-Fi.

NameDrop na Apple Watch

S watchOS 10.1 a iOS 17.1 lze nyní používat Apple Watch a iPhone k výměně kontaktních informací prostřednictvím funkce NameDrop.

Vyzváněcí tóny a textové tóny 

Více než 20 nových vyzváněcích tónů a textových tónů, které byly přidány v ‌iOS 17‌, zmizelo v první beta verzi iOS 17.1, ale Apple je pravděpodobně znovu přidá v pozdější aktualizaci.

Aplikace Knihy

Sekce „Okamžité čtení“ v aplikaci Knihy byla přejmenována na „Přečíst nyní“.

Indikátor svítilny v Dynamic Island

Když je svítilna aktivována na zařízení iPhone 14 Pro, ‌iPhone 14‌ Pro Max, iPhone 15 nebo ‌iPhone 15‌ Plus, na Dynamic Island je nyní ikona svítilny, která vám dá vědět, že je zapnutá. Ikona svítilny na ‌Dynamic Island‌ byla dříve omezena na iPhone 15 Pro a ‌iPhone 15 Pro‌ Max.