Apple do svých zařízení implementoval spoustu užitečných technologií, které usnadňují jejich spárování s určitým příslušenstvím Bluetooth, jako jsou AirPody a AirTagy. Někteří hackeři však nyní používají stejné technologie k obtěžování uživatelů.



S relativně levným nástrojem nazvaným Flipper Zero mohou hackeři spamovat uživatele pomocí falešných vyskakovacích oken Bluetooth, takže zařízení je nepoužitelné. Flipper Zero je malé, poněkud levné zařízení, které lze naprogramovat tak, aby řídilo více protokolů. Jak uvádí TechCrunch, bezpečnostní výzkumník nedávno ukázal, jak používat Flipper Zero k provádění útoků na zařízení Apple, jako je iPhone nebo iPad, který v podstatě způsobuje, že zařízení uživateli zobrazí několik vyskakovacích oken připojení Bluetooth, což ztěžuje používání iPhonu nebo iPadu.

Přesněji řečeno, hacker naprogramuje Flipper Zero, aby fungoval jako oficiální příslušenství Bluetooth, jako jsou AirPody. To je možné, protože toto příslušenství se spoléhá na protokol zvaný Bluetooth Advertisements, který o své existenci informuje jiné zařízení Bluetooth v okolí. Kromě toho kód vložený do Flipper Zero nutí zařízení opakovaně odesílat párovací signál. Výsledkem je, že jakékoli zařízení Apple v okolí bude nepřetržitě zobrazovat vyskakovací okno pro připojení. Jak se ukázalo před několika týdny během Def Con 2023, lze to použít k obtěžování uživatelů, protože neexistuje způsob, jak tato vyskakovací okna ignorovat.