iFixit dnes oznámil, že zpětně snížil skóre opravitelnosti iPhonu 14 ze 7/10 na 4/10 kvůli požadavku společnosti Apple na párování dílů po opravě, jen něco málo přes rok po vydání zařízení.



Při nákupu dílů z Apple Self Service Repair Store musí zákazník zadat sériové číslo zařízení nebo IMEI a všechny objednané díly musí být po instalaci spárovány se stejným zařízením, aby správně fungovaly. Společnost iFixit uvedla, že mnoho nezávislých poskytovatelů oprav tento požadavek nesplňuje. Společnost iFixit zpočátku chválila vnitřní přepracování iPhonu 14, ale rozhodla se své skóre upravit na základě zpětné vazby od opravářů. „Většina větších oprav iPhonu vyžaduje schválení Apple. Musíte si koupit díly přes jejich systém, pak si opravu nechat ověřit prostřednictvím chatovacího systému. Jinak narazíte na omezenou nebo chybějící funkčnost.“

iFixit odkazuje na softwarový nástroj Apple System Configuration, který podle Applu ověřuje originální díly Apple, aktualizuje firmware a kalibruje díly pro zajištění maximálního výkonu a kvalit. V červnu Apple oznámil, že zákazníci dokončující vlastní opravy mohou nyní zahájit konfiguraci systému uvedením svých zařízení do diagnostického režimu a následováním pokynů na obrazovce.