Apple dnes na své keynote „Wonderlust“ oznámil, že iOS 17 bude k dispozici všem uživatelům s kompatibilními modely iPhonu od pondělí 18. září. iOS 17 přináší spoustu nových funkcí.



‌iOS 17‌ přidává nový režim StandBy, který umožňuje použít iPhone jako domácí centrum, když je ve vodorovné poloze a je připojen k nabíječce. StandBy režim zobrazuje čas, živé aktivity, příchozí oznámení a spoustu widgetů.

Widgety, které používáte na zamykací obrazovce a domovské obrazovce, jsou interaktivní, takže můžete dělat věci, jako je ovládání  světla nebo zaškrtnutí připomenutí, aniž byste museli otevírat aplikaci. Automatické opravy jsou chytřejší než dříve a je snazší opravit chyby rychlým klepnutím. AirDrop obsahuje novou funkci NameDrop pro rychlé sdílení kontaktních informací s osobou v okolí a aplikace Telefon obsahuje přizpůsobitelné kontaktní plakáty, které vám umožní vybrat, co lidé uvidí, když jim zavoláte.

Živá hlasová schránka zobrazuje hlasovou zprávu, kterou vám někdo zanechává, přímo na vaší uzamčené obrazovce, abyste mohli hovor přijmout, pokud je to důležité, a aplikace Zprávy obsahuje funkci Check-In, která dá vědět vašim blízkým, že jste na místě.

FaceTime podporuje video zprávy, takže můžete zanechat video hlasovou zprávu, pokud někdo zmešká hovor, a navíc ji můžete použít na Apple TV. Safari nabízí možnost zamknout okna v režimu Inkognito a k dispozici je funkce pro sdílení hesel. Aplikace Mapy nyní funguje offline, aplikace Fotky dokáže rozpoznat vaše domácí mazlíčky a Visual Look Up pracuje s jídlem, symboly, videi a dalšími.