Modely iPhone 15 používají pro nabíjení a přenos dat port USB-C místo portu Lightning a díky tomuto portu můžete nabíjet širokou škálu zařízení včetně dalšího iPhonu. V dnešním článku si ukážeme, jak to funguje.



  • Jak ukázal Marques Brownlee, pokud připojíte ‌iPhone‌ s portem Lightning do iPhonu s portem USB-C, bude ‌iPhone 15‌ vždy dodávat energii do ‌iPhonu‌ s portem Lightning, i když je baterie ‌iPhonu s portem USB-C‌ vybitá.
  • Pokud zapojíte ‌iPhone 15‌ do jiného ‌iPhonu 15‌, tato dvě zařízení spolu komunikují, určí, který ‌iPhone‌ má slabší baterii, a tento iPhone se bude nabíjet. Takže pokud máte vybitou baterii a přítel s některým z modelů ‌iPhone 15‌ má plnou baterii, můžete svůj ‌iPhone‌ zapojit do ‌iPhonu‌ svého přítele a nechat si svůj nabít.
  • U telefonu s Androidem, pokud má zařízení Android podporu USB Power Delivery a připojíte se k ‌iPhonu‌ se slabší baterií, zařízení Android bude moci tento iPhone nabít.
  • Pokud telefon Android nemá USB PD, výsledek je nekonzistentní a neexistuje způsob, jak předpovědět, který telefon bude nabíječka a který bude nabitý.
  • Port USB-C na iPhonu 15 lze použít k nabíjení Apple Watch nebo AirPods Pro 2 s nabíjecím pouzdrem USB-C pomocí kabelu USB-C na USB-C a měl by také fungovat s většinou ostatních USB-C zařízení.

Při nabíjení jiného zařízení pomocí ‌iPhonu 15‌ je nabíjení omezeno na 4,5W. To je vhodné pro malá zařízení, jako jsou Apple Watch, ale pro ‌iPhone‌ počítejte s pomalou rychlostí nabíjení.