Obavy z přehřívání iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max se tento týden nadále objevují na internetu, přičemž na toto téma upozornily The Wall Street Journal a Bloomberg. Obě zprávy dokumentují neoficiální stížnosti zákazníků a nastiňují možné příčiny, ale není jasné, kolik zařízení je tímto problémem ovlivněno.



Bloomberg uvedl, že přehřátí může být způsobeno nebo znásobeno procesem nastavení iPhonu, což naznačuje, že vyšší teploty mohou být někdy dočasným stavem. Wall Street Journal citoval zákazníka, který měl pocit, že jeho iPhone 15 Pro Max zůstal žhavější než iPhone 13 Pro Max několik dní po nastavení zařízení. Na podpoře Apple mu řekli, že teplota byla způsobena nastavením nového telefonu, ale i o několik dní později je to stále mnohem horší než iPhone 13 Pro Max. Joanna Stern z Wall Street Journal uvedla, že její iPhone 15 Pro Max se zahříval při nabíjení a provádění úloh náročných na procesor, jako je hraní her, ale řekla, že její iPhone 14 Pro Max dosáhl ve stejném testu podobných teplot.

Během typického každodenního používání Stern řekla, že teplota obou zařízení byla normální. Mnoho zákazníků na sociálních sítích také uvedlo, že jejich iPhone 15 Pro se nepřehřívá a proto není jasné, zda se jedná o individuální nebo rozšířený problém. Ve středu analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že titanový rám na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max negativně ovlivňuje tepelnou účinnost. Kuo věří, že Apple pravděpodobně vyřeší problém prostřednictvím aktualizací softwaru, ale řekl, že vylepšení nemusí být účinná, pokud Apple nesníží výkon čipu A17 Pro. Apple se k obavám nevyjádřil a není jasné, zda společnost skutečně provede nějaké softwarové optimalizace v budoucích aktualizacích iOS.