Apple dnes na své keynote „Wonderlust“ oznámil, že macOS Sonoma, nejnovější verze operačního systému pro Mac, bude k dispozici všem uživatelům s kompatibilními modely Macu od úterý 26. září.



macOS Sonoma‌ obsahuje několik nových funkcí, včetně interaktivních widgetů na ploše, leteckých spořičů obrazovky, vylepšení aplikací jako Zprávy a Safari, nového herního režimu, který upřednostňuje výkon CPU a GPU pro hraní her a další.

Nové interaktivní widgety lze nyní umístit přímo na plochu, prolínat s tapetou plochy, aby vás při práci nerušily, a díky funkci Continuity můžete stejné widgety z iPhonu používat na svém Macu.

‌macOS Sonoma‌ také zavádí vylepšené funkce pro videokonference. Reakce umožňují uživatelům sdílet, jak se cítí během videohovoru a sdílení obrazovky bylo vylepšeno zjednodušeným procesem. Jak je u aktualizací macOS obvyklé, Safari obsahuje řadu nových funkcí. K dispozici je aktualizace režimu Inkognito, která poskytuje větší ochranu a další.

Profily v Safari nabízejí způsob, jak oddělit procházení, můžete mít jeden profil pro práci a jeden pro osobní procházení. Existuje také nový způsob, jak vytvářet webové aplikace, které fungují jako normální aplikace a umožňují vám rychleji se dostat na váš oblíbený web.