V roce 2020 Microsoft zvažoval prodej svého vyhledávače Bing společnosti Apple, uvádí Bloomberg. Pokud by k akvizici došlo, Bing by nahradil Google jako výchozí vyhledávač na zařízeních Apple.



Vedení společnosti Microsoft se setkalo s vedoucím služeb společnosti Apple Eddym Cuem, aby prodiskutovali potenciální dohodu, ale jednání byla pouze počáteční a nepokročila. Podle Bloombergu Apple nepokročil s dohodou kvůli penězům, které vydělává od Googlu, a protože se obával, že Bing nemůže konkurovat Googlu v kvalitě a schopnostech. Google je již dlouho výchozím vyhledávačem na iPhonu, iPadu a Macu a Google za toto privilegium platí Applu miliardy dolarů ročně. Google a Apple naposledy uzavřely dohodu v roce 2021, kterou zprostředkoval Cue. Dohoda Apple/Google byla tento týden vyšetřována kvůli antimonopolnímu procesu mezi Googlem a americkým ministerstvem spravedlnosti, přičemž ministerstvo spravedlnosti poukázalo na dominanci Googlu na zařízeních Apple.

‌Eddy Cue‌ tento týden musel svědčit v procesu a vysvětlil, proč je Google výchozím vyhledávačem pro ‌iPhone‌. „Máme Google jako výchozí vyhledávač, protože jsme si vždy mysleli, že je nejlepší,“ řekl Cue. Pokračoval tím, že Apple nejednal s jiným poskytovatelem, protože neexistuje žádná vhodná alternativa. Zatímco Google je výchozím vyhledávačem na zařízeních Apple, uživatelé si mohou zvolit alternativu jako Yahoo, Bing, DuckDuckGo nebo Ecosia. Bing se v poslední době stal populárnější možností vyhledávače díky partnerství Microsoftu s OpenAI.