Uživatelé modelů iPhone 15 budou moci poprvé zkontrolovat počet nabíjecích cyklů  baterie, podle informací sdílených na X (dříve Twitter). Předchozí metody byly neoficiální (prostřednictvím aplikací třetích stran) nebo složité.



Podle snímku obrazovky, které sdílel @Tech_Reve jsou informace o cyklu baterie viditelné na modelech ‌iPhone 15‌ tak, že klepnete na Nastavení, Obecné a Informace. V dolní části stránky se nachází nová část „Baterie“. Kromě počtu cyklů baterie uvádí také datum výroby a datum prvního použití. Zatímco stav baterie je na ‌iPhonu‌ viditelný již několik let ve formě „maximální kapacity“, schopnost vidět konkrétní počet cyklů je cenným doplňkem pro určení jejího stavu. Cyklus nabíjení je zapsán pokaždé, když vyčerpáte veškerou kapacitu baterie.

Apple uvádí: „Lithium-iontové baterie Apple pracují v nabíjecích cyklech. Jeden nabíjecí cyklus dokončíte, když spotřebujete (vybijete) množství, které se rovná 100 % kapacity baterie – ale ne nutně na jedno nabití. Například můžete jeden den spotřebovat 75 % kapacity baterie a poté ji přes noc plně nabít. Pokud použijete 25 % další den, budete mít celkem 100 % vybití a tyto dva dny budou tvořit jeden nabíjecí cyklus. Dokončení cyklu může trvat několik dní. Kapacita jakéhokoli typu baterie se po určitém množství nabití sníží. U lithium-iontových baterií se kapacita s každým úplným nabíjecím cyklem mírně snižuje.“