V iOS 17 a tvOS 17 Apple přidal funkci, která uživatelům Apple TV umožňuje najít ztracený ovladač Apple TV Remote pomocí iPhonu. V dnešním článku si ukážeme, jak na to.



Před vydáním nejnovější ‌Apple TV‌ 4K se objevily zprávy, že Apple zabuduje podporu sítě Find My přímo do Apple TV Remote. To se nestalo, ale ve svých posledních aktualizacích softwaru Apple představil novou funkci pro iPhone, která dělá v podstatě totéž. Začátkem září Apple v tichosti vydal nový firmware pro druhou a třetí generaci ovladačů Apple TV Remote. Pokud se vám ovladač ztratí a máte nainstalován nový software iOS 17 a tvOS 17, můžete k nalezení chybějícího ovladače použít ‌iPhone‌.

Když je tato možnost povolena, uživatelé uvidí na svém iPhonu rozhraní podobné aplikaci Najít, které je navede směrem k ovladači. Všimněte si, že funkce je k dispozici na druhé a třetí generaci ‌Apple TV Remote a je omezena na modely ‌Apple TV‌ 4K vydané v letech 2021 a 2022.

Jak najít Apple TV Remote pomocí vašeho iPhonu

  • Vyvolejte Ovládací centrum na iPhonu přejetím prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky (na ‌iPhonu‌ s tlačítkem Home Button potáhněte prstem nahoru ze spodní části obrazovky).
  • Klepněte na tlačítko Apple TV Remote (pokud tam není, můžete jej ručně přidat do Ovládacího centra).
  • Klepněte na šipku vedle názvu připojeného ovladače Apple TV Remote.
  • Klepněte na tlačítko Najít vedle ztraceného ovladače.