Jedním z nových vylepšení ochrany osobních údajů v systému iOS 17 je nová funkce pro výběr fotografií pro aplikace třetích stran a upozornění, které aplikace mají plný přístup k vaší knihovně fotografií.



Společně s novým nástrojem pro výběr fotografií a upozorněními na aplikace, které mají přístup k vašim fotografiím, Apple říká, že když aplikace žádají o oprávnění, uživatelům se zobrazí více informací o tom, co budou sdílet. To zahrnuje připomenutí uživatelům, že aplikace mohou vidět údaje o poloze a popisky obrázků, vysvětlení, proč aplikace požaduje přístup k aplikaci Fotky, a aktuální množství fotek a videí ve vaší knihovně.

Jak omezit přístup k vaši knihovně fotografií aplikacím třetích stran s iOS 17

  • Po instalaci systému iOS 17 váš iPhone automaticky zobrazí upozornění na aplikace, které mají plný přístup k vašim fotografiím a vy se můžete rozhodnout, zda je chcete i nadále povolit.
  • Můžete si vybrat mezi Omezeným přístupem, Povolit úplný přístup nebo Nepovolit.
  • Upozornění se také zobrazí, když aplikace poprvé požádá o oprávnění.
  • Chcete-li kdykoli omezit přístup k fotografiím, přejděte do Nastavení > přejeďte dolů a najděte aplikaci, kterou chcete omezit > vyberte Fotky > klepněte na Žádný nebo Omezený přístup.