Všechny modely iPhone 15 obsahují port USB-C namísto Lightning, ale ne všechna zařízení v této řadě nabízejí stejnou rychlost přenosu dat. USB-C přináší několik výhod, jako je možnost používat stejný nabíjecí kabel pro Macy, iPady, iPhony a další.



Port USB-C na ‌‌iPhonu 15‌ a ‌iPhonu 15‌ Plus je omezen na rychlost nabíjení USB 2, která je stejná jako u původního portu Lighting. Na modelech vyšší třídy však port USB-C podporuje rychlejší přenosové rychlosti USB 3.2 Gen 2 až 10 Gb/s za předpokladu, že používáte správný kabel. Kabel USB-C dodávaný s ‌iPhone 15 Pro‌ a iPhone 15 Pro Max podporuje rychlosti USB 2, takže pro vyšší rychlosti je potřeba jiný kabel.

Jedním z takových kabelů je kabel Thunderbolt 4 Pro od Applu. Kabel má černý opletený design a lze jej použít k připojení modelu ‌iPhone 15 Pro‌ k Macu nebo externímu disku pro přenos dat. Stojí za zmínku, že zatímco ‌‌iPhone 15 Pro‌ a iPhone 15 Pro Max podporují přenosové rychlosti USB 3, přímo na externí disk lze nahrávat pouze soubory ProRes nahrané ve 4K při 60p. Všechny ostatní videa a fotografie musí být nejprve uloženy do ‌iPhonu‌ a přeneseny později.