Apple dnes pořádá keynote a všichni víme, co od ní očekávat: nové iPhony a Apple Watch. Společnost samozřejmě může mít nachystáno několik překvapení, jako jsou nové verze svého příslušenství s portem USB-C. Existují však tři věci, které bychom neměli očekávat.



Nové Macy s čipem M3

Apple již nějakou dobu pracuje na nových Macech s čipem M3, a přestože některé zprávy tvrdily, že je společnost představí na WWDC 2023 již v červnu, nestalo se tak. Místo toho Apple vydal nový 15palcový MacBook Air s čipem M2 a také nový Mac Studio a Mac Pro s čipy M2 Max a M2 Ultra. Fanoušci Applu čekající na nové Macy si budou muset ještě chvíli počkat.

Nové iPady

Už je to nějaká doba, co Apple představil nové iPady. Nejnovější generace iPadu Pro s M2 byla představena v říjnu 2022, zatímco iPad Air 5 byl vydán v březnu 2022 s čipem M1.
Ačkoli Apple v minulosti oznámil nové iPady během zářijové keynote, letos tomu tak pravděpodobně nebude. Několik zpráv naznačuje, že ačkoli Apple pracuje na novém přepracovaném iPadu Pro, nebude oznámen dříve než v roce 2024. Pracuje se také na novém iPadu Air.

AirPods 2, AirPods 3 a AirPods Max s nabíjecím pouzdrem s USB-C

Apple pravděpodobně na dnešní keynote oznámí řadu nového příslušenství USB-C. Podle zpráv budou AirPods Pro 2 aktualizovány s nabíjecím pouzdrem USB-C, aby odpovídaly portu na nových iPhonech. Několik zdrojů poukázalo na to, že AirPods 2, AirPods 3 a AirPods Max nemusí být aktualizovány s nabíjecím pouzdrem s portem USB-C až do roku 2024. Není také jasné, zda Apple aktualizuje kabelová sluchátka EarPods konektorem USB-C.