Podle Marka Gurmana z Bloombergu používá Apple k výrobě Apple Watch Series 9 komponenty z 3D tiskárny. Nový výrobní proces, který Apple testuje, by spotřeboval méně materiálu než velké pláty kovu, které jsou potřeba pro tradiční CNC výrobu, a navíc by zkrátil čas potřebný k výrobě nových zařízení.



Pomocí nové techniky je Apple schopen vytisknout obrys zařízení v blízkosti jeho skutečného tvaru pomocí práškové látky. Druhý proces využívá teplo a tlak ke stlačování materiálu do hmoty, která na dotek působí jako ocel, a ten se pak zušlechťuje frézováním. Gurmanovy informace odrážejí to, co jsme již slyšeli od analytika Ming-Chi Kuo. V červenci Kuo řekl, že Apple Watch Ultra 2 budou obsahovat 3D tištěné mechanické části. Konkrétně tvrdil, že Apple aktivně testuje technologii 3D tisku.

Gurman tvrdí, že Apple plánuje použít tuto novou metodu 3D tisku pro komponenty pro Apple Watch Series 9‌, ale v každém případě to vypadá, že Apple od roku 2023 aktivněji testuje tuto výrobní metodu. Gurman říká, že Apple plánuje používat 3D tisk v roce 2024. Podle Gurmana Apple a dodavatelé Applu vyvíjeli metodu 3D tisku minimálně tři roky. Gurman potvrzuje, že Apple v příštích několika letech rozšíří proces na další produkty, pokud budou testy úspěšné.