Tři dny poté, co Apple uvedl, že vydá aktualizaci softwaru s opravou chyby přispívající k přehřívání iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, společnost nyní interně testuje iOS 17.0.3.



Není jasné, kdy bude iOS 17.0.3 vydán pro veřejnost, ale aktualizace bude pravděpodobně k dispozici ke konci týdne nebo příští týden. Apple neuvedl žádné konkrétní podrobnosti o chybě, kterou identifikoval, ale uvedl, že nebude snižovat výkon čipu A17 Pro plánovanou aktualizací softwaru. Apple také uvedl, že za to nemůže titanový rám iPhonu 15 Pro, takže se zdá, že problémy s přehříváním nejsou důsledkem hardwarových nedostatků. Stejná oprava chyb by měla být nakonec zahrnuta v iOS 17.1, který je v současné době v beta verzi a očekává se, že bude vydán koncem října.

Apple dodal, že problémy s přehříváním souvisely také s některými aplikacemi přetěžujícími čip A17 Pro, včetně Instagramu, Uberu a závodní hry Asphalt 9: Legends. Apple uvedl, že na řešení situace spolupracuje s vývojáři těchto aplikací. Instagram již ve středu vydal aktualizaci aplikace s opravou. Uber dnes také aktualizoval svou aplikaci, ale zda tento problém řeší, není jasné. Ne všichni uživatelé iPhone 15 Pro zaznamenali tento problém a není jasné, kolik uživatelů bylo ovlivněno.