Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple pravděpodobně tento měsíc plánuje uspořádat keynote, která se bude konat buď v pondělí 30. října nebo v úterý 31. října, kde budou představeny nové Macy.



Nová zpráva je založena na informacích získaných ze zdrojů, které zjevně znají plány společnosti Apple, a také na skutečnosti, že některé stávající modely Maců jsou již vyprodané. Gurman poznamenává, že několik modelů 24palcového iMacu, 13palcového MacBooku Pro a 14palcového a 16palcového MacBooku Pro čelí zpožděním v dodávkách, které budou doručeny nejdříve v polovině listopadu. Už jen toto několikatýdenní zpoždění je jasným znamením, že se něco chystá, říká Gurman. Další důvod je, že společnost Apple oznámí zisk ve čtvrtek 2. listopadu. Naposledy společnost zveřejnila své čtvrtletní výsledky v měsíci listopadu v roce 2018 a poté oznámila nové iPady a Macy.

Gurman počítá s tím, že nejpravděpodobnějším Macem, který bude tento měsíc oznámen, je nový 24palcový iMac. Aktuální iMac nebyl aktualizován více než 900 dní a je to jediný zbývající model, který stále používá čip M1. Věří také, že existuje šance, že uvidíme nové 14- a 16palcové modely MacBooku Pro. To by bylo poněkud překvapením, vzhledem k tomu, že Apple aktualizoval MacBooky Pro v lednu 2023. Gurmanova nejnovější zpráva odhaluje jen málo o tom, jaká vylepšení nový iMac přinese, ale již dříve uvedl, že další iMac nebude obsahovat M2, ale až M3, který přinese zlepšení výkonu a efektivity.