Apple dnes představil zcela nový, cenově dostupnější model Apple Pencil s portem USB-C. Nová ‌Apple Pencil‌ má posuvnou krytku nahoře, která odhaluje port USB-C, který uživatelům umožňuje nabíjení a párování.



Po magnetickém připevnění k boční straně iPadu se Apple Pencil přepne do režimu spánku, aby se prodloužila životnost baterie. Bob Borchers, viceprezident celosvětového produktového marketingu společnosti Apple, řekl: „Apple Pencil způsobila revoluci v psaní poznámek, kreslení a ilustrování, čímž uvolnila nekonečné možnosti pro produktivitu a kreativitu. V kombinaci s všestranností iPadu nová Apple Pencil odemyká další skvělou možnost, jak zažít kouzlo digitálního rukopisu, anotací, označování dokumentů a dalších.“

Nová ‌Apple Pencil‌ se vyznačuje nízkou latencí a citlivostí na náklon jako ostatní modely, ale postrádá citlivost na tlak, bezdrátové párování a nabíjení, dvojité klepnutí pro výměnu nástrojů a bezplatné gravírování. Na rozdíl od první generace ‌Apple Pencil‌ však podporuje nejnovější modely iPadu Pro. Je kompatibilní se všemi modely ‌iPadů‌, které jsou vybaveny portem USB-C. Nová ‌Apple Pencil‌ stojí 2 290 Kč a bude uvedena na trh začátkem listopadu.