Apple vydá své první MacBooky s čipem založeným na 3nm výrobním procesu TSMC v roce 2024, nikoli letos, jak naznačovaly některé zprávy. Vyplývá to z nové zprávy, kterou zveřejnil DigiTimes.



Zpráva předpovídá konec dvouletého poklesu na trhu s notebooky a 4,7% nárůst prodeje notebooků v roce 2024, který bude způsoben zmírněním inflace a vydáním nových produktů, včetně nových MacBooků s 3nm čipy.  V červenci Mark Gurman z Bloombergu řekl, že v říjnu letošního roku by mohly být oznámeny první Macy s čipem M3. Vzhledem k tomu, že Apple v lednu vydal nové 14palcové a 16palcové modely MacBooku Pro a v červnu nové 15palcové modely ‌MacBooku Air‌, ‌Macu Studio‌ a ‌Macu Pro‌, Gurman řekl, že první produkty s čipem M3 by pravděpodobně mohly být ‌iMac, 13palcový ‌MacBook Air‌ a 13palcový MacBook Pro.

Nedávno v září však analytik Ming-Chi Kuo řekl, že se zdá, že Apple nevydá nové modely MacBooků s čipy řady M3 do konce tohoto roku. Kuo však nevyloučil nové MacBooky bez čipu M3, což podle všeho ponechává otevřenou možnost, zda se letos ještě dočkáme nového MacBooku. Všeobecně se očekává, že dosud neoznámený čip M3 bude vyroben 3nm procesem TSMC pro zlepšení výkonu a energetické účinnosti ve srovnání se současným čipem ‌M2‌ založeným na 5nm, který byl představen v červnu 2022. Pravděpodobně bude obsahovat zcela nový GPU.