Apple vydal první beta verzi macOS Sonoma 14.2, watchOS 10.2, tvOS 17.2, iOS 17.2 a iPadOS 17.2 vývojářům. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 17.2 a iPadOS 17.2 obsahují první verzi aplikace Journal, kterou Apple oznámil již v červnu, kdy byl poprvé představen iOS 17. Aplikace Journal umožní uživatelům zaznamenávat jejich každodenní myšlenky a aktivity. Zahrnuje data, jako jsou fotografie, poslouchaná hudba, cvičení a další, a navíc navrhuje témata, o kterých lze psát. Uživatelé mohou připojit fotografie, hudbu a zvukové nahrávky a důležité momenty mohou být zvýrazněny. Aplikace Journal je chráněna přístupovým kódem a Face ID pro účely ochrany soukromí a všechny návrhy se provádějí na zařízení. Záznamy jsou šifrovány end-to-end. Aktualizace tvOS jsou ve srovnání s jinými aktualizacemi často menší a zaměřují se především na opravy chyb a menší vylepšení. macOS Sonoma 14.2 a iOS 17.2 obsahuje iMessage Contact Key Verification, což je funkce, která umožňuje lidem ověřit identitu osoby, se kterou si dopisují.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sonoma:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

Zdroj: macrumors.com